De stijl van Milou

Hi! Ik ben Milou en werk al bijna 5 jaar met veel plezier als styliste bij de Bommel Meubelen. Ik woon samen met mijn man en 2 katten in Nieuwegein. Van jongs af aan ben ik altijd al creatief geweest en was ik veel bezig met interieur. Toen ik jong was zei ik dat ik mijn eigen interieurwinkeltje wilde. Toen ik mijn havo niet haalde ben ik een creatieve opleiding gaan doen. Dat was de beste keuze ooit! Vanaf het eerste moment wist ik dat dit mijn roeping was en ik zie mezelf dan ook niks anders doen.

Als styliste moet je rekening houden met de smaak van de klant en je eigen voorkeuren soms even aan de kant zetten. Maar thuis kan je natuurlijk wel helemaal los gaan in je eigen stijl! Wat is precies mijn smaak? Dat vind ik lastig. Ik houd eigenlijk van veel verschillende woonstijlen en volg ook graag de laatste trends. Mijn basis in neutraal, zodat ik de decoratie en afstyling kan aanpassen naar de huidige trends.

Ik heb een grijze u-bank en een lichte laminaatvloer. Mijn meubels zijn een mix and match van zwart metaal en hout. Ik begon met een Scandinavisch/modern en landelijke sfeer, maar ondertussen is dat een urban jungle/industriële sfeer met als accentkleur Spiced honey geworden. Doordat ik gekozen heb voor neutrale meubelen, heb ik alleen mijn wanden en decoratie aangepast. Ik heb nog steeds dezelfde meubels, maar wel met een totaal andere sfeer!

Wat ik belangrijk vind aan een interieur is dat het warmte en persoonlijkheid uitstraalt. Ik creëer dit door veel planten te gebruiken en op de goede plekken verlichting te plaatsen. Om het huis persoonlijk te maken gebruik ik geen foto’s, maar nemen wij van elke reis die we maken een souvenir mee die past bij de inrichting van ons huis. Deze krijgt dan een mooi plekje in het interieur.

“Heb je huisdieren? Kies dan een stof die eenvoudig schoon te maken is en waar niet snel halen in kunnen komen van bijvoorbeeld katten- of hondennagels” - Milou
  • Mijn favoriete sfeer
  • INDUSTRIEEL
  • MODERN LANDELIJK
  • URBAN JUNGLE
  • WARMTE
  • PERSOONLIJK
Stylingtip
Milou

Kies voor een neutrale basis van je interieur, zodat je de decoratie aan kan passen naar de nieuwste woontrends. Maar wees ook niet bang om je muren te voorzien van verf of leuk behang. Dit kun je ook leuk maken door te kiezen voor een lambrisering of rondje in plaats van een hele wand!

Favoriete items van Stylist Milou