Woontrends 2022

Een nieuw jaar, tijd voor een nieuw interieur! Wil jij jouw nieuwe interieur inrichten volgens de laatste woontrends óf de interieurtrends waarvan we verwachten dat deze dit jaar hun opwachting gaan maken? Dat komt goed uit, want in deze blog laten we je kennis maken met de woontrends en interieurtrends voor 2022!

 

Down to earth

Elk jaar roepen de kleurexperts van Flexa een nieuwe kleur muurverf uit tot Kleur van het Jaar. En voor 2021 is dat de kleur Brave Ground geworden. Een warme, natuurlijke maar ook stoere kleur waar je alle kanten mee op kunt in je interieur. Een kleur die wij je graag laten zien. Laat je inspireren! Brave Ground is dus een veelzijdige kleur. Deze gave naturel bruintint past bij vele woonstijlen, zoals industrieel, modern of Scandinavisch. Doordat de kleur zo neutraal is, is deze makkelijk te combineren met andere kleuren.

Lees meer over de woontrendDown to earth.

 

Linnen Grey

In een pallet van naturellen, warme pasteltinten en natuurlijke materialen ontpopt zich de woontrend Linnen Grey. Wanneer je ervoor kiest om jouw nieuwe interieur in te richten volgens deze interieurtrend, ga je avond aan avond lekker cocoonen met een dekentje op de bank. Hij is lieflijk, zacht, warm en wil je toch die stoere touch? Switch tussen kleuren, materialen en accessoires om de woontrend Linnen Grey net even dat beetje extra pit mee te geven!

 

Bright skies

Nu we de naturellen, pastel- en aardse tinten gehad hebben, is het tijd voor een frisse wind. De trendkleur die we in het jaar 2022 vaker terug gaan zien in de Nederlandse woonkamers is Bright Skies van Flexa. Deze woontrend op het gebied van kleur is een schot in de roos en combineert uitstekend met de warme bruintinten van Down to Earth en de zachte beiges en grijstinten uit Linnen Grey. Interieurtrend Bright Skies blaast nieuw leven in elke ruimte en dat kunnen we in 2022 wel gebruiken, toch?!

Lees meer over de Flexa kleur van het jaar 2022 Bright Skies.

 

Organische vormen & natuurlijke materialen

Een woontrend voor 2022 die de harde en strakke lijnen in de huidige interieurs gaat doorbreken is de trend van de organische vormen. De natuurlijke pareltjes zijn in 2022 echte blijvertjes in de Nederlandse woonkamers en nee, we hebben het dus niet over een strakke rechthoekige eettafel of de perfecte ronde salontafel, maar over de meubelen die net even een tikkeltje anders dan anders zijn als het om de vorm gaat! Ga bijvoorbeeld voor een hoekbank met glooiende contouren, laat die contouren terugkomen in de salontafel en maak het af met een vloerkleed met dezelfde zachte rondingen voor de perfecte eenheid! Naast organische vormen gaan we ook natuurlijke materialen als bamboe, mangohout en eikenhout in 2022 vaker terugzien. Met meubelen gemaakt van natuurlijke materialen haal je de natuur in huis en laten we daar bij de Bommel Meubelen goed in zijn.

De allerbeste eikenhouten meubelen, daar staan we om bekend. Ze zijn oersterk en stelen de show met hun natuurlijke look. Wist je trouwens dat je bij de Bommel Meubelen ontzettend veel opties hebt als het gaat om eikenhouten meubelen? De afwerking en kleur van het hout van jouw meubelen kunnen op jouw wensen worden afgestemd, zodat het meubel altijd perfect past bij jouw woonstijl & interieur! Hoe fijn is dat?! Onze adviseurs in de winkels vertellen je graag alles over de mogelijkheden!

 

Duurzaam wonen

De laatste en tevens een grote interieurtrend voor 2022 is die van duurzaam wonen. Het fijne aan deze trend? Je kunt er alle kanten mee op. Je woning isoleren en verduurzamen met zonnepanelen is natuurlijk een optie, maar ook het kopen van duurzame meubelen spelen hierin een belangrijke rol.

Bij de Bommel Meubelen proberen we het elke dag een beetje beter te doen. Als makers van meubelen voelen we ons verantwoordelijk en zorgen we voor verantwoord bosbeheer. Samen met specialisten van Staatsbosbeheer kijken we in de landen waar we actief zijn samen naar de bomen. Het is een proces dat we continue blijven monitoren. Van boom tot meubel, zodat we op een verantwoordelijke manier onze allerbeste (eiken) meubelen voor je kunnen produceren!

 

Volg ons voor meer wooninspiratie!

Volg ons op Instagram of meld je aan voor onze nieuwsbrief, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwste trends en tofste wooninspiratie!