fb-track
 

Informatie en Onderhoudsgids

Lederen meubelen - Informatie

Echt Leder

Leder is een natuurproduct, gemaakt van dierenhuiden. Runderhuid is het meest geschikt voor meubelleder, omdat het grote en sterke huiden zijn. Leder is sterk, comfortabel en heeft een stoere uitstraling. Het uiteindelijke product wordt bepaald door de kwaliteit, de bewerking, de kleuring en de afdeklaag van de huid. Dit maakt dat er veel soorten leder zijn; zowel in prijscategorie en duurzaamheid als in gebruiksgemak en uitstraling.Vol anilineleder

Vol anilineleder wordt vervaardigd uit de beste en mooiste huiden. Slechts 10% van alle huiden wordt hiervoor geselecteerd. Het voelt zacht en soepel aan en de natuurlijke elementen zoals kleurnuances en littekens zijn zichtbaar en dragen bij aan het karakter van dit type leder.


Semi anilineleder

Dit type leder is afgewerkt met een beschermlaag. Semi anilineleder is goed geschikt voor dagelijks gebruik. Het zal niet snel verkleuren en neemt weinig tot geen vocht en vuiligheid op. Het onderhoud van semi aniline leder is eenvoudig met de juiste onderhoudsmiddelen.
Gedekverfd leder

Gedekverfd leder wordt vervaardigd uit huiden die meer oneffenheden bevatten. De kleur wordt met een dekverf aangebracht en is in vele kleuren verkrijgbaar. De structuur van het leder wordt kunstmatig aangebracht en is daardoor zeer gelijkmatig.
Open leder

Open of geschuurd leder wordt onder veel namen verkocht. In de collectie van de Bommel zijn voorkomende namen: Cowboyleder, Kenialeder, Afrikaleder, Buffaloleder en Antigoleder. Open leder is feitelijk een vol aniline leder, met een geschuurde toplaag. Het is een ledersoort met een geheel eigen karakter en rustieke uitstraling. Door gebruik wordt de uitstraling ouder en ruiger.


Geolied leder

Geolied leder wordt behandeld met plantaardige oliën om de ondergrond donkerder van kleur te maken. Bij de laatste bewerkingsfase in de looierij wordt dit leder met hete olie of was behandeld. Bij gebruik zullen er na verloop van tijd lichtere plekken ontstaan op sommige delen. Dit heet “Pull Up effect”.
Microleder

Bij microleder wordt een microvezellaag op runderhuid geperst. Microleder moet dus behandeld en onderhouden worden als een microvezelstof. De microvezel in combinatie met de lederen ondergrond geeft een gemêleerd effect. Daarnaast heeft microleder een aangenaam zachte uitstraling en touch. Amazone en Tasan zijn voorbeelden van microleder, ze zijn gemiddeld zo’n 40% dikker dan normaal geverfd leder en daardoor een stuk sterker.