Kersen

Kersenhout is een bijzonder duurzame loofhoutsoort die sinds lange tijd gewaardeerd wordt in het interieur. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling. Kersen is een houtsoort variërend in hardheid, afhankelijk van de herkomst van het hout, en wordt ook wel onder de botanische naam Prunus Avium gebruikt.

Omdat, met name Europees kersenhout de laatste jaren moeilijk te verkrijgen is, wordt kersen steeds meer een houtsoort welke in de exclusievere interieurs terug te vinden is. Het is vaak dan ook dat de afwerking en daardoor ook uitstraling van meubelen hierop worden afgestemd.

Het kersenhout dat De Bommel Meubelen gebruikt voor de vervaardiging van meubels wordt in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze verwerkt. Kersen is in elk opzicht uniek en karakteristiek. De vorm, structuur en kleur van het kersenhout is van geen enkel stuk hout gelijk.

Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen
van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen, gemaakt van kersen, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen.

De Bommel Meubelen streeft ernaar om uitsluitend hout te gebruiken wat groeit in plantages en een FSC keurmerk heeft. Door gebruik te maken van plantagehout blijft de aangroei gewaarborgd. Hierdoor worden flora en fauna zo min mogelijk verstoord.

Voor het onderhoud van kersen verwijst De Bommel Meubelen naar de producten en bijhorende onderhoudsgidsen. Dit is namelijk afhankelijk van de afwerking van het kersenhout. Ook onze klantenservice kan alle vragen over kersenhout beantwoorden.