Informatie en Onderhoudsgids

Gestoffeerde meubelen - Onderhoud

Algemene onderhoudstips

 • Bescherm het meubel tegen direct en indirect zonlicht of hitte van een radiator, kachel of haard.
 • Verslepen van meubelen kan schade veroorzaken aan de meubelen en de vloer.
 • De bekleding zal in de eerste tijd iets oprekken en plooivorming vertonen, dit is een natuurlijk verschijnsel en zegt niets over de kwaliteit van de stof.
 • Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen en delen van kleding zoals o.a. jeansknopen.
 • Verwijder regelmatig stof, dit zorgt ervoor dat kleur van de stof langer mooi blijft.
 • Gebruik bij stofzuigen altijd het mondstuk dat bedoeld is voor meubelen.
 • Controleer het mondstuk van de stofzuiger altijd goed op uitsteeksels.
 • Ga voorzichtig te werk en veeg bij stoffen altijd met de vleug mee.
 • De nagels van huisdieren kunnen onherstelbare schade veroorzaken aan het meubel.
 • Probeer onderhoudsproducten eerst uit op een onopvallende plek.
 • Alle meubelen zijn ontworpen, ontwikkeld en getest op inpandig gebruik. De meubelen zijn niet getest op commercieel gebruik. Bij eventueel commercieel gebruik of gebruik in de buitenlucht vervalt iedere aanspraak op de garantie.

Meubelstoffen algemeen

Regelmatig stofzuigen voorkomt dat vuildeeltjes en zand slijtage en verkleuring veroorzaken. Eens per twee weken dient u het meubel af te nemen met een licht vochtige, schone doek. Hierdoor hechten vuildeeltjes zoals lichaamsvetten zich minder aan de meubelstof. Verwijder vlekken zo snel mogelijk, voordat ze de kans krijgen lang op de stoffering in te werken. Gebruik hiervoor een lepel, een witte doek of tissues. Werk van de buitenrand van de vlek naar binnen toe. Wrijf niet, maar dep de gemorste substantie op.

Pillen/Pilling

Een verschijnsel dat invloed heeft op het uiterlijk van meubelstof is het zogenaamde pillen of pilling. Door draaiende bewegingen op de stof gaan losse vezeltjes vervilten of klitten, wat resulteert in een soort kleine bolletjes op de stof. Dit effect is in de eerste gebruiksperiode het sterkst. Na enige tijd zal dit effect stabiliseren. De kleine bolletjes kunnen eenvoudig verwijderd worden met een Pilling Remover. Het pilling-effect heeft geen invloed op de kwaliteit van de stof. Pilling is een normaal verschijnsel en geen reden tot ongerustheid.


Care Kit - Textiel

Care Kit -Textiel

De Care Kit - Textiel bestaat uit een cleaner en een protector. De cleaner is een zeer effectieve reiniger. De protector vormt een onzichtbare luchtdoorlatende barrière die de vlekbestendigheid vergroot en de reiniging vergemakkelijkt. Lees voor gebruik eerst goed de gebruiksaanwijzing. Het beste probeert u de cleaner en protector uit op een onopvallende plek. Wanneer een meubel met cleaner behandeld is, komt de originele kleur vaak terug, waardoor er kleurverschil kan ontstaan. Een oplossing hiervoor is om het hele oppervlak en indien nodig de andere meubelen ook dezelfde behandeling te geven. De Bommel Meubelen is niet aansprakelijk voor schade die kan ontstaan door reparatie en onderhoud die u zelf aan uw meubel uitvoert. Vanzelfsprekend is het niet mogelijk alle voorkomende vlekken te verwijderen. Voor stoffen die 100% natuurlijk zijn, dient de K&K reiniger gebruikt te worden. Dit is een biologische cleaner die ook verkrijgbaar is bij de Bommel Meubelen. Wanneer u kiest voor het Bommel Care Pakket, krijgt u het bijbehorende onderhoudsmiddel erbij!

Microvezel

Microvezelstof zal bij plaatsing in zon- of daglicht verkleuren. Bij sommige kleuren valt dit meer op dan bij andere kleuren. Dit heeft te maken met de gebruikte pigmenten. Verkleuring bij lichte kleuren valt doorgaans minder op dan bij donkere kleuren. Voor periodiek onderhoud van microvezelstoffen gebruikt u de Care Kit - Textiel. De set bestaat uit een cleaner en een protector. De cleaner is een product op waterbasis en reinigt effectief vlekken en vervuiling. Het beste is om de cleaner en protector uit te proberen op een onopvallende plek. Wanneer u kiest voor het Bommel Care Pakket, krijgt u het bijbehorende onderhoudsmiddel erbij!


Care Kit - Kunstleder

Kunstleder/Leatherlook

Kunstleder combineert het onderhoudsgemak van een synthetische bekleding met de natuurlijke uitstraling van echt leder. Wanneer kunstleder vuil is, kunt u het meubel met een vochtige, zachte lederen zeem afnemen. Het beste doet u dit met ronddraaiende bewegingen. Gebruik hiervoor een zeem die u nergens anders voor gebruikt. Wrijf de bekleding hierna droog met een zachte, schone doek. Voor periodiek onderhoud gebruikt u de Care Kit - Kunstleder. Behandeling met deze Care Kit reinigt en voorkomt snel indringen of sterk aanhechten van vervuiling op gladde PVC en PU Leatherlook. Het beste is om onderhoudsproducten uit te proberen op een onopvallende plek. Wanneer u kiest voor het Bommel Care Pakket, krijgt u het bijbehorende onderhoudsmiddel erbij!Zorgeloos genieten?

Op deze pagina vindt u meer informatie over het Care Pakket van de Bommel Meubelen.