Eiken

Eikenhout is een bijzonder duurzame loofhoutsoort die sinds lange tijd gebruikt wordt voor meubels. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling. Eiken is een hardhoutsoort en wordt ook wel onder de Engelse naam Oak of Oakwood gebruikt.

Het Eikenhout wat De Bommel Meubelen gebruikt voor de vervaardiging van meubelen wordt in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze verwerkt. Eiken is in elk opzicht uniek en karakteristiek. Ook de vorm, structuur en kleur van het eikenhout is van geen enkel stuk hout gelijk.

Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen
van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen, gemaakt van eiken, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen.

De Bommel Meubelen streeft ernaar om uitsluitend hout te gebruiken wat groeit in plantages en een FSC keurmerk heeft. Door gebruik te maken van plantagehout blijft de aangroei gewaarborgd. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Voor het onderhoud van eiken verwijst De Bommel Meubelen naar de producten en bijhorende onderhoudsgidsen. Dit is namelijk afhankelijk van de afwerking van het eikenhout. Ook onze klantenservice kan alle vragen over eiken beantwoorden.