Grenen

In de tijd dat steenkool de belangrijkste brandstof was, werd grenenhout veel gebruikt om mijngangen in steenkoolmijnen te ondersteunen. Een eigenschap die grenen hier erg geschikt voor maakt, is dat het hoorbaar gaat kraken voordat het het echt begeeft, zo werden de mijnwerkers gewaarschuwd wanneer een gang dreigt in te storten. Tegenwoordig wordt grenen veel gebruikt in de bouw en is grenenhout jarenlang de meest gebruikte houtsoort geweest voor meubels. De Bommel Meubelen is groot geworden met de verkoop van grenen meubels.

Grenenhout is een bijzonder duurzame naaldhoutsoort die sinds lange tijd gewaardeerd wordt in het interieur. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling. Grenen is een zachte houtsoort en wordt ook wel onder de naam Pinus Sylvestris gebruikt.

Het grenen hout wat De Bommel Meubelen gebruikt voor de vervaardiging van meubelen wordt in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze verwerkt. Grenen is in elk opzicht uniek en karakteristiek. Ook de vorm, structuur en kleur van het grenenhout is van geen enkel stuk hout gelijk.

Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen
van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen, gemaakt van grenen, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen.

De Bommel Meubelen streeft ernaar om uitsluitend hout te gebruiken wat groeit in plantages en voorzien is van een FSC keurmerk. Door gebruik te maken van plantagehout blijft de aangroei gewaarborgd. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Voor het onderhoud van grenen verwijst De Bommel Meubelen naar de producten en bijhorende onderhoudsgidsen. Dit is namelijk afhankelijk van de afwerking van het grenenhout. Ook onze klantenservice kan alle vragen over grenenhout beantwoorden.