Mahonie

Mahoniehout is een bijzonder duurzame loofhoutsoort die sinds lange tijd gewaardeerd wordt in het interieur. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling. Mahonie is een zachtere houtsoort en wordt ook wel onder de botanische naam Swietenia gebruikt.

Oorspronkelijk komt mahonie hout uit West- Indië. Mahonie is een stabiele houtsoort en is geschikt om meubels mee te maken die niet mogelijk zijn in andere houtsoorten. Mahonie wordt ook veel verwerkt in het interieur van boten en auto's waar het doorgaans voor een chiquere uitstraling zorgt.

Het Mahonie hout wat De Bommel Meubelen gebruikt voor de vervaardiging van meubelen wordt in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze verwerkt. Mahonie is in elk opzicht uniek en karakteristiek. Ook de vorm, structuur en kleur van het mahoniehout is van geen enkel stuk hout gelijk.

Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen
van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen, gemaakt van mahonie, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen.

De Bommel Meubelen streeft ernaar om uitsluitend FSC hout te gebruiken wat in plantages groeit. Door gebruik te maken van plantagehout blijft de aangroei gewaarborgd. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Voor het onderhoud van mahoniehout verwijst De Bommel Meubelen naar de producten en bijhorende onderhoudsgidsen. Dit is namelijk afhankelijk van de afwerking van het mahoniehout. Ook onze klantenservice kan alle vragen over mahoniehout beantwoorden.