Noten

Noten wordt ook wel notenhout genoemd en is een bekende houtsoort in de meubelindustrie. Noten is traditioneel afkomstig van de okkernoot en behoort tot de loofhout soort. Een tevens veel gebruikte notenhout soort is hout van de walnoot boom. Vanwege de faam van deze houtsoort wordt verder een onbestemd aantal andere houtsoorten, die qua uiterlijk enigszins aan noten doen denken, verkocht onder een samengestelde naam met daarin "noten".

Notenhout wordt veel gebruikt in de meubelindustrie: noten is makkelijk te verwerken en mooi af te werken. Befaamd is het gebruik van wortelnotenhout in meubelen en in dashboards van sommige auto's. Een andere bekende toepassing is voor het maken van geweerkolven.

Notenhout is bijzonder duurzaam en sinds lange tijd gewaardeerd voor de vervaardiging van meubels. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling. Noten is een hardhoutsoort en wordt ook wel onder de botanische naam Juglans regia gebruikt.

Het notenhout dat De Bommel Meubelen gebruikt voor de vervaardiging van meubels wordt in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze verwerkt. Noten is in elk opzicht uniek en karakteristiek. Ook de vorm, structuur en kleur van het acaciahout is van geen enkel stuk hout gelijk.

Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen
van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen, gemaakt van noten, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen.

De Bommel Meubelen streeft ernaar om uitsluitend hout te gebruiken wat groeit in plantages en voorzien is van een FSC keurmerk. Door gebruik te maken van plantagehout blijft de aangroei gewaarborgd. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Voor het onderhoud van noten verwijst De Bommel Meubelen naar de producten en bijhorende onderhoudsgidsen. Dit is namelijk afhankelijk van de afwerking van het notenhout. Ook onze klantenservice kan alle vragen over notenhout beantwoorden.