Teak

Teakhout is een bijzonder duurzame loofhoutsoort die sinds lange tijd gewaardeerd wordt in het interieur. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling. Teak hout is een tropische hardhoutsoort en wordt ook wel onder de botanische naam Tectona Grandis gebruikt.

Het is belangrijk dat, met name bij tropische houtsoorten de luchtvochtigheid goed op peil wordt gehouden. De juiste luchtvochtigheid begeeft zich tussen de 40 - 70%. Er zijn simpele en voordelige luchtvochtigheidsmeters te verkrijgen bij De Bommel Meubelen. Denkt u aan het bakje met water aan de radiator of in een hoek op de vloer bij vloerverwarming. Deze tips voorkomen werking van het teak en verkleint de kans op grote krimpscheuren.

Het Teak hout wat De Bommel Meubelen gebruikt voor de vervaardiging van meubelen wordt in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze verwerkt. Teak is in elk opzicht uniek en karakteristiek. Ook de vorm, structuur en kleur van het teakhout is van geen enkel stuk hout gelijk.

Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen
van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen, gemaakt van teak, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen.

De Bommel Meubelen streeft ernaar om uitsluitend teakhout te gebruiken wat groeit in plantages en een FSC keurmerk heeft. Door gebruik te maken van plantagehout blijft de aangroei gewaarborgd. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Voor het onderhoud van teak verwijst De Bommel Meubelen naar de producten en bijhorende onderhoudsgidsen. Dit is namelijk afhankelijk van de afwerking van het teak. Ook onze klantenservice kan alle vragen over teakhout beantwoorden.