Wengé

Wengéhout is een bijzonder duurzame tropische loofhoutsoort die sinds lange tijd gewaardeerd wordt in het interieur. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling. Wengé is doorgaans wat donkerder van kleur en behoort tot de hardere houtsoorten. Wengé is een houtsoort met meer kwast en wordt ook wel onder de botanische naam Millettia gebruikt.

Menig beweren dat het gebruik van wengé uit de tijd zou zijn. De Bommel Meubelen ervaart het tegenovergestelde en verkoopt nog altijd wengé meubelprogramma's aangepast aan de hedendaagse woonmode. Laat u verrassen door de wengé meubels van De Bommel Meubelen.

Het Wengé hout wat De Bommel Meubelen gebruikt voor de vervaardiging van meubelen wordt in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze verwerkt. Wengé is in elk opzicht uniek en karakteristiek. Ook de vorm, structuur en kleur van het Wengéhout is van geen enkel stuk hout gelijk.

Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen
van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen, gemaakt van Wengé, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen.

De Bommel Meubelen streeft ernaar om uitsluitend hout te gebruiken wat groeit in plantages. Door gebruik te maken van plantagehout blijft de aangroei gewaarborgd. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Voor het onderhoud van Wengé verwijst De Bommel Meubelen naar de producten en bijhorende onderhoudsgidsen. Dit is namelijk afhankelijk van de afwerking van het Wengéhout. Ook onze klantenservice kan alle vragen over Wengéhout beantwoorden.