Informatie en Onderhoudsgids

Lederen meubelen - Onderhoud


Algemene onderhoudtips

  • Bescherm het meubel tegen direct zonlicht of hitte van een radiator, kachel of haard.
  • Leder is gevoelig voor uitdroging. Probeer de luchtvochtigheid in huis rond 50% te houden.
  • Leder heeft van nature wat rek; er zal vrijwel altijd plooivorming ontstaan.
  • Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen en delen van kleding zoals o.a. jeansknopen.
  • De nagels van huisdieren kunnen onherstelbare schade veroorzaken aan het meubel.
  • Probeer onderhoudsproducten eerst uit op een onopvallende plek.
  • Alle meubelen zijn ontworpen, ontwikkeld en getest op inpandig gebruik. De meubelen zijn niet getest op commercieel gebruik. Bij eventueel commercieel gebruik of gebruik in de buitenlucht vervalt iedere aanspraak op de garantie.

Care Kit- Leder

Leder algemeen

Stof het leder regelmatig af met een droge, zachte doek. Wanneer het leder (geschuurd en geolied leder uitgezonderd) vuil is geworden, kunt u het met een licht vochtige, zachte lederen zeem nawrijven met een ronddraaiende beweging.

Vol anilineleder

Vol anilineleder heeft geen afsluitende finish zoals andere ledersoorten. Om het vol anilineleder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen, kunt u het leder 2 à 3 keer per jaar behandelen met een ledervoeding of ledercrème voor aniline ledersoorten. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 keer per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray.


Care Kit- Open Leder

Semi anilineleder en gedekverfd leder

Deze ledersoorten behoeven door de afgesloten finishlaag een minimaal onderhoud. Om leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 1 à 2 keer per jaar behandelen met de Care Kit - Leder. Zonder deze behandeling zal het leder door temperatuur- en luchtvochtigheidsverschillen uitdrogen en minder lang meegaan.Wanneer u kiest voor het Bommel Care Pakket, krijgt u het bijbehorende onderhoudsmiddel erbij!

Open leder

Open of geschuurd leder heeft een open structuur zonder afsluitende finish. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen, gebruikt u de Care Kit - Open Leder. Deze zorgt voor een onzichtbare luchtdoorlatende barrière die de vlekbestendigheid vergroot en reiniging vergemakkelijkt. Vlekken zijn op leder met een open structuur lastig te verwijderen. Open leder is uitgesloten van het Bommel Care Pakket.


Care Kit- Leather Wax & Oil

Geolied leder

Door het leder 2 keer per jaar te behandelen met de Carekit - Leather Wax & Oil, komt het leder weer behoorlijk terug in de oorspronkelijke kleur en blijft het optimaal.

Gebeitst met waxlaag

Door het leder 2 keer per jaar te behandelen met de Carekit - Leather Wax & Oil, komt het leder weer behoorlijk terug in de oorspronkelijke kleur en blijft het optimaal.

Micro leder

Omdat de bovenste laag een microvezellaag is, wordt microleder hetzelfde onderhouden als microvezelstof. Informatie over het onderhouden daarvan vindt u hier.

Als u het Bommel Care Pakket aanschaft, krijgt u de bijbehorende onderhoudsmiddelen erbij. Meer informatie over het Bommel Care Pakket vind je hier.