Informatie en Onderhoudsgids

Relaxfauteuils

Algemene informatie - Relaxfauteuils

Relaxen is persoonlijk

Een relaxfauteuil is een persoonlijk product. Het uiteindelijke comfort is sterk afhankelijk van uw fysieke kenmerken zoals been- en ruglengte en gewicht. Welke functies moet de fauteuil hebben? Wilt u lekker zitten om een boek te lezen of televisie te kijken of wilt u af en toe ook een dutje doen in de fauteuil? Bij de Bommel Meubelen vindt u altijd de juiste relaxfauteuil die aansluit bij uw wensen. Alle relaxfauteuils van de Bommel Meubelen zijn zeer comfortabel en altijd ergonomisch verantwoord.

Onderhoud Relaxfauteuils

Bij normaal gebruik zal een relaxfauteuil niet al te veel onderhoud nodig hebben. Het is wel van belang om de gewichtsklasse van uw relaxfauteuil in de gaten te houden, om overbelasting te voorkomen. De bekleding van de relaxfauteuil dient onderhouden te worden op de voorgeschreven wijze voor de betreffende bekleding. Daarbij zijn er specifieke zaken waar u op moet letten bij relaxfauteils:

  • Bij relaxfauteuils kan plooivorming voorkomen, mede door normale terugloop van stramheid van vullingen. Bijvoorbeeld de bewegende delen zijn met opzet niet te strak gespannen, zodat ze vrij kunnen bewegen tijdens het verstellen.
  • Het kan voorkomen dat leder een krakend geluid geeft. Dit ontstaat door wrijving tussen bewegende delen. Door talkpoeder licht op deze delen te wrijven, zal dit sterk verminderen.
  • Het verstelsysteem moet af en toe gesmeerd worden met WD40 of naaimachineolie.
  • Bij een manueel systeem is het aan te raden om na een aantal jaar de gasveer te stellen.