Superieur eikenhout

Eikenhout is er in vele soorten en maten, maar de kwaliteit van eikenhout loopt behoorlijk uiteen. Het eikenhout van de Bommel Meubelen behoort tot de absolute top en gaat een leven lang mee.

Metaal

Robuuste tafels met een stalen poot zijn razend populair. Een stevig frame met een ruige, vintage uitstraling is hierbij onmisbaar. De Bommel heeft diverse frames, maar ook maatwerk is mogelijk.

Eigen productie

De Bommel Meubelen ontwerpt en produceert zelf de eiken tafels. Van boom tot product, het gehele proces is in eigen beheer. Zelfs de bezorging bij u thuis wordt door de Bommel zelf gedaan.

Houtsoorten

De Bommel heeft naast eiken tafels ook diverse andere houtsoorten. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een rvs-onderstel met een tafelblad van notenhout. Maar ook teak, mangohout en kersenhout behoren zeker tot de mogelijkheden voor een stoere tafel waar je jarenlang plezier van hebt!

Heerlijk zwaar tafelen

Eiken robuuste tafels van de Bommel zijn van zware kwaliteit en kunnen wel tegen een stootje. Een stevig tafelblad is essentieel voor eettafels en ook is het fijn dat het onderstel van staal goed gemaakt is. Zwaar tafelen? Geen probleem! Heerlijk om samen met familie en vrienden uitgebreid te tafelen aan een robuuste tafel van de Bommel Meubelen.

De beste kwaliteit tafel

De Bommel gebruikt voor een eettafel de allerbeste kwaliteit eikenhout. Omdat wij de bomen zelf selecteren, weten we zeker dat het hout van topkwaliteit is. Anders dan anderen maakt de Bommel het dus echt van boom tot tafel. Je kunt op meerdere plekken een robuuste of industriële tafel kopen, maar bij de Bommel weet je zeker dat je de beste tafel hebt.

Tafel op maat

Omdat de Bommel zelf de tafels produceert, is het mogelijk om een tafel op maat te laten maken. Wil je een blad met veel knoesten en scheuren, een boomstamrand of misschien zelfs wel gedisseld? (Een speciale methode om het hout een geleefde look te geven.) Ook is er keuze uit vele kleuren. Momenteel is Nature White een van onze populairste kleuren, maar je kunt bijna elke kleur tafel kiezen die jij mooi vindt. Qua maten is ook alles mogelijk, zo maakten we laatst een tafel van 7 meter lang! Maar ook ovale tafels en ronde tafels tot de keuzes.

Sterk staaltje

Sinds enige tijd is de combinatie van hout en staal erg populair. De Bommel ontwikkelt en produceert zelf ook deze stalen frames. De tafel met X-poot en U-poot zijn populair, maar de Bommel heeft veel meer keuze en als je zelf een te gek idee hebt, kunnen wij het gewoon voor je maken!

Verantwoord bosbeheer

Een passie voor hout brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. De Bommel Meubelen vindt het haar plicht om verantwoord met het bos om te gaan. In samenspraak met Staatsbosbeheer in de diverse landen waar de Bommel Meubelen opereert, wordt er met uiterste zorg omgegaan met de kap van bomen. De oude bomen en bomen met zieke plekken worden door een specialist van Staatsbosbeheer geselecteerd. Alleen dan mogen deze bomen gekapt worden. Nieuwe bomen krijgen zo ook de ruimte om uit te groeien tot volwassen bomen. Ook wordt er zorgvuldig omgegaan met de omringende bomen. Vruchtdragende bomen mogen bijvoorbeeld niet beschadigd worden, omdat anders de fauna er schade van ondervindt. 

Helaas is verantwoord bosbeheer niet overal in de wereld vanzelfsprekend. De Bommel Meubelen vervult in deze landen graag een leidende rol, zodat de kap van bomen met de uiterste zorg gebeurt en dat de biodiversiteit en ecologische processen zo min mogelijk verstoord en geschaad worden.

Authentiek natuurproduct

Hout is een natuurproduct. Iedere boom heeft een eigen uitstraling door groei en weersinvloeden. In landen als Bosnië en Roemenië zijn de omstandigheden voor eikenbomen ideaal om rustig en gelijkmatig te groeien tot solide bomen. Alleen de allerbeste bomen worden geselecteerd voor de productie van meubelen.