Vuren

Vurenhout is een naaldhoutsoort en bijzonder duurzaam. Sinds lange tijd wordt vuren gebruikt voor de productie van meubels. Met name de nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling. Vuren is een zachtere houtsoort en wordt ook wel onder de botanische naam Picea Abies gebruikt. Vurenhout komt van de fijnspar boom en heeft doorgaans veel butsen en deuken in de structuur.

Vuren wordt veel gebruikt in de bouw: kapconstructies, binnenkozijnen, stijl- en regelwerk etc. De fijnere kwaliteiten komen in aanmerking voor te verven binnentimmerwerk. Ook is vuren te vinden in meubelen en magazijnstellingen. Het betere vurenhout komt doorgaans uit Scandinavië. Het koude klimaat zorgt voor een trage groei waardoor de groeiringen fijner worden. Deze betere kwaliteit wordt doorgaans gebruikt voor meubels en instrumenten.

Het vuren hout wat De Bommel Meubelen gebruikt voor de vervaardiging van meubelen wordt in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze verwerkt. Vuren is in elk opzicht uniek en karakteristiek. Ook de vorm, structuur en kleur van het vurenhout is van geen enkel stuk hout gelijk.

Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen
van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen, gemaakt van vuren, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen.

De Bommel Meubelen streeft ernaar om uitsluitend hout te gebruiken wat groeit in plantages en een FSC keurmerk heeft. Door gebruik te maken van plantagehout blijft de aangroei gewaarborgd. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Voor het onderhoud van vuren verwijst De Bommel Meubelen naar de producten en bijhorende onderhoudsgidsen. Dit is namelijk afhankelijk van de afwerking van het vurenhout. Ook onze klantenservice kan alle vragen over vurenhout beantwoorden.